Islam & globalization imam sadeq university

اسلام، جوامع اسلامی و جهانی شدن

Islam & globalization imam sadeq university

اسلام، جوامع اسلامی و جهانی شدن

یکی از دروس مدیریت دولتی و سیاستگذاری عمومی، اسلام و جوامع اسلامی و جهانی سازی است که در ترم جاری(94) توسط دکتر امامی در دانشگاه امام صادق(ع) ارائه شده است.

نویسندگان

۲ مطلب در آبان ۱۳۹۴ ثبت شده است

باسمه تعالی

توسط آقای علیزاده کیاپی

فصل اول : داد و ستد بین فرهنگ ها

همه دولت ها سالانه چندین میلیارد دلار برای حفظ و صیانت از فرهنگ منحصر به فرد کشور خود و جهت جلوگیری از فرهنگ های ضدارزش هزینه می کنند. تحلیل گران بسیاری از تمامی طیف های نظریات مرسوم سیاسی بحث شان این بوده است که بازارهای آزاد موجب تخریب فرهنگ و تنوع فرهنگی می شوند

به راستی آیا تجارت محصولات فرهنگی تنوع هنری را تقویت می کند یا سبب کاهش آن می شود؟ آیا سبب ارتقا کیفیت و نوآوری می شود یا فرهنگ یکدستی از نوع کوچکترین مخرج مشترک پدید می آورد؟

بعد مثبت تجارت جهانی محصولات فرهنگی رهایی یافتن افراد از استبداد و جبر مکان را نشان می دهد. از سوی دیگر بعد منفی این اتفاق حاکی از تحولی با استعاره ویرانی خلاق است که آثاری چون تخریب احساس کفایت و توانمندی فرهنگی ، توجیه اقتصادی نداشتن هنرهای سنتی ، سست کردن پیوندهای آیینی ، تاریخی و سنتی به دنبال دارد. البته باید توجه داشت که بالاخره مبادلات بین فرهنگ ها همین طور که موجب تغییر و اختلال در هر جامعه ای می شود نوآوری و انرژی خلاقه انسان ها را نیز تقویت می کند

در جریان دعواهای موجود بر سر قضیه تنوع باید به این مهم توجه داشت که : همگنی یا ناهمگنی فرهنگی جایگزین یکدیگر یا متعارض هم نیستند، برعکس این دو مکمل همند و با هم می آیند.

 

فصل دوم : غلبه فرهنگ جهانی : نقش ثروت و تکنولوژی

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۲ آبان ۹۴ ، ۱۰:۵۳
اسلام و جهانی شدن


مقاله 4، دوره 2، شماره 5، زمستان 1390، صفحه 63-96  XMLاصل مقاله (315 K)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی
چکیده
جهانی شدن، اصطلاحی است که از اواسط دهه 1980 متداول شده و به معنی فروریختن مرزها و فراتر رفتن از آن در سطح جهانی در ابعاد اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و  اجتماعی.... که فرآیند آن دگر گون شدن ساختارهای محلی به جهانی است.فرایند جهانی شدن، ابعاد و دامنه آن آنقدر وسیع و گسترده است که تمام شئون زندگی بشر را تحت تأثیر قرار داده است، تا جایی که برخی از صاحب نظران آن را به عنوان بزرگترین رخداد تاریخ بشری یاد کرده اند . به طوریکه چند دهه گذشته در پرتو توسعه انقلاب ارتباطات الکترونیکی، مفهوم فاصله و فضا به گونه ای غیرقابل تصور در هم ریخته است. جهانی شدن به شکل امروزین آن از زمان فروپاشی کمونیسم و نظام دوقطبی و پایان جنگ سرد عینیت یافته است.ر واقع جهانی شدن به فرآیندی اطلاق می‌شود که طی آن جریان آزاد اندیشه، انسان، کالا، خدمات، و سرمایه در دنیا میسر و محقق گردد. 
روش تحقیق در این مقاله از نظر نوع تحقیق ، تاریخی است، از آن رو که به بررسی نظریه ها، دیدگاه ها و پارادایم های  موجود در زمینه جهانی شدن و فرهنگ پرداخته است.تکنیک جمع آوری داده ها بهره گیری از مطالعه اسنادی( کتب، مجلات ، مقالات معتبر داخلی و خارجی)است. 
لذا در این مقاله  به ارائه ادبیات موضوعی ومبانی نظری ، وجه تمایز جهانی شدن و جهانی سازی و بیان نقطه نظرات و دیدگاه های موافقان و مخالفان پدیده جهانی شدن ، بررسی و تحلیل آثار جهانی شدن بر حوزه فرهنگ  که شامل آراء و نظرات اندیشمندان مدرن و پست مدرن در مورد جهانی شدن و فرهنگ، تشریح پارادایم های نظری در خصوص ارتباط فرهنگ و جهانی شدن،بررسی مدل های جهانی شدن فرهنگ و در نهایت بحث و نتیجه گیری و ارائه پیشنهادات کاربردی بر اساس نتایج مقاله می باشد.
کلیدواژگان
تغییر؛ رقابت آزاد؛ اقتصاد جهانی؛ جهانی‌شدن؛ جهانی سازی؛ فرهنگ
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۳ آبان ۹۴ ، ۱۳:۴۴
اسلام و جهانی شدن