Islam & globalization imam sadeq university

اسلام، جوامع اسلامی و جهانی شدن

Islam & globalization imam sadeq university

اسلام، جوامع اسلامی و جهانی شدن

یکی از دروس مدیریت دولتی و سیاستگذاری عمومی، اسلام و جوامع اسلامی و جهانی سازی است که در ترم جاری(94) توسط دکتر امامی در دانشگاه امام صادق(ع) ارائه شده است.

نویسندگان

۱۱ مطلب توسط «کرامت.م» ثبت شده است

نمره تشویقی برای شرکت در سمینار در نظر گرفته شده است


سمینار الحاق جمهوری اسلامی ایران به سازمان تجارت جهانی: چالش ها و فرصت ها

گروه حقوق تجارت بین الملل دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی و سازمان توسعه تجارت وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری سازمان تجارت جهانی برگزار می کند: "سمینار الحاق جمهوری اسلامی ایران به سازمان تجارت جهانی، چالش ها و فرصت ها (با حضور آقای کریستین ویدال لئون مدرس سازمان تجارت جهانی)"

سخنرانان:
آقای دکترحسین مهرپور محمد آبادی (رئیس دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی)
آقای دکتر گودرز افتخار جهرمی (دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی)
آقای دکتر حمید رضا نیکبخت (دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی)
آقای دکتر مهراب داراب پور (دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی)
آقای دکتر نوید رهبر (دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی)
آقای دکتر صادق ضیایی بیگدلی (سازمان توسعه تجارت، دانشکده حقوق دانشگاه وایکاتو نیوزلند)
آقای دکتر جواد امین منصور (وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران)
آقای دکتر یحیی فتحی (موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی، وزارت صنعت، معدن و تجارت)
آقای سید هادی سیدی (موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی، وزارت صنعت، معدن و تجارت)

مکان: دانشگاه شهید بهشتی، دانشکده حقوق، تالار عدالت
زمان: سه شنبه ۱۴ مهر ماه ۱۳۹۴ ساعت ۸:۳۰ صبح الی ۵ بعد از ظهر

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ مهر ۹۴ ، ۰۸:۳۷
کرامت.م

مقاله 3، دوره 3، شماره 10، تابستان 1394، نشریه سیاست های راهبردی کلان/ صفحه 0-0  XML
نوع مقاله: پژوهش کاربردی
نویسندگان
ابوالقاسم گلخندان 
دانشگاه لرستان
چکیده
بر اساس نظریه رودریک (1998) تحت عنوان فرضیه رودریک، جهانی‌شدن اقتصادی می‌تواند اندازه دولت را افزایش دهد. در این راستا، مقاله حاضر سعی دارد با ارائه یک الگوی مفهومی در زمینه عوامل مؤثر بر اندازه دولت و آزمون تجربی آن از طریق تحلیل‌های هم‌انباشتگی پانلی با وابستگی مقطعی و روش به‌روزرسانی مکرر و کاملاً تعدیل‌شده (Cup-FM) (ارائه‌شده توسط بای و همکاران (2009)) با استفاده از داده‌های 8 کشور در حال ‌توسعه و اسلامی گروه D8، رابطه بین جهانی‌شدن اقتصادی و اندازه دولت را بررسی کند. به این منظور از جنبه اقتصادی شاخص جهانی‌شدن KOF، به‌عنوان شاخص جهانی‌شدن اقتصادی استفاده شده است. این جنبه، شامل جریان‌های واقعی تجارت از قبیل تجارت، سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی و سرمایه‌گذاری در پرتفولیو و هم‌چنین موانع تجارت از قبیل محدودیت‌ها و تعرفه‌ها بر روی جریان‌های واقعی است. نتایج این تحقیق حاکی از تأثیر مثبت جهانی‌شدن اقتصادی بر اندازه دولت و در نتیجه تأیید فرضیه رودریک برای کشورهای مورد مطالعه است. نتایج دیگر این تحقیق، نشان‌دهنده تأثیرپذیری مثبت و معنادار اندازه دولت از تولید ناخالص داخلی سرانه (تأیید قانون واگنر) و خالص دموکراسی و تأثیرپذیری منفی آن از درجه شهرنشینی است.
کلیدواژگان
جهانی‌شدن اقتصاد؛ اندازه دولت؛ وابستگی مقطعی؛ به‌ روز رسانی مکرر و کاملاً تعدیل‌شده (Cup-FM)؛ فرضیه رودریک
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۳ مهر ۹۴ ، ۱۱:۳۳
کرامت.م

سوالات مستخرج از کتاب و جزوه (کاستلز و دگران)تا برگ75،ویژه آزمون میان نیمسال(دانلود)

1-      نظریه دولت متاثر از جهانی سازی دچار چه چالش هایی شده است؟

2-      دولت های توسعه گرا چه ویژگی هایی دارند و چگونه در مسیر جهانی سازی قرار می گیرند؟

3-      چگونه با طرح بحث اقتصاد اطلاعاتی تحول در ماهیت و مفهوم بهره وری ممکن است؟

4-      مشخصه هی انقلاب تکنولوژیک گذشته چه بوده و چه تفاوتی با انقلاب تکنولوژیک اخیر دارد؟

5-      کاستلز در تبیین اقتصاد اطلاعاتی به رویه های گوناگونی اشاره دارد که بواسطه انقلاب تکنولوژیک ،بازار و اقتصاد را سطحی جهانی بخشیده،برخی از آنها را بیان نمایید.

6-      سه دوره مهم که پیشینه تاریخی جهانی سازی قلمداد می شوند را معرفی نمایید.مفهوم "پراکنش" به چه پدیدداری و چه دوره ای اشاره دارد؟

7-      منظور از جهانی سازی فرهنگی چیست؟سوای نظریه ای خاص و با توجه کتاب و جزوه بحث کنید.

8-      چه نسبتی بین گسترش ایده های نئو کلاسیک لیبرال با بحران های مالی بین المللی و نیز بحران های مالی منطقه ای وجود دارد؟

9-      ضمن بررسی پیشینه بحران های اقتصادی در دهه های گذشته بگویید چه چشم انداز و راهکارهایی جهت خروج از بحران پیشنهاد می شود؟

10-   نظر کاستلز در خصوص افول قدرت دولت را بر اساس سه فرایند جهانی سازی ؛ توضیح دهید.

11-   منظور از ابر دولت ملی به جای حکومت جهانی چیست؟با مثال هایی توضیح دهید.

12-   چگونه دولت ها برای حفظ مشروعیت خود در مواجهه با مطالبات فزاینده هویت های مدنی و دولت های محلی مقاومت می کنند؟با توجه به مورد"دولت فدرال آمریکا"توضیح دهید.

13-   منظور از" اقتصاد جهانی منطقه ای "  چیست ؟ ویژگی های  اقتصاد اطلاعاتی  بر این اساس کدامند؟

14-   مهمترین مشخصه های الگوی اخیر تقسیم کار بین المللی در اقتصاد جهانی کدام است؟منطقه اقیانوس آرام/آسیا را در هر یک از ایده ها و مشخصه ها بررسی کنید.

15-   ویژگی دهه 90 برای امریکای لاتین را با توجه به سوابق و مدل های توسعه غربی بیان  و نتیجه راهبردهایی چون افزایش صادرات مواد اولیه و... را توضیح دهید.منظور از بحران بدهی و بحران مالی در این منطقه چیست؟

16-   با توجه  به تحول بنیادین در هر دو ساختار هویت بخش به شهروند مدرن،یعنی دولت و جامعه مدنی،چه نظمی از هویت و هویت سازی در شرایط جهانی شده برجسته شده است؟دو بازیگر اصلی این نظم هویتی نوین چه می کنند؟

17-   ضمن توضیح ماهیت مصرف گرایی،سه مسیر پیوند این فرهنگ مدرن با جهانی شدن را بررسی نمایید.

18-   یکی از انواع سرمایه ها در عصر جهانی،سرمایه های ارتباطی اطلاعاتی است،چگونه کالایی شدن و انباشت در این سرمایه ها به جهانی ساری منجر شده است؟

19-   چهار روند سازمانی انباشت که منجر به تحول سرمایه داری امروزین شده را بیان و در دو سطر هر یک را تبیین نمایید.

20-   نظریه بیر در خصوص نقش جهانی سازی بر دین و دینداری را بیان نمایید

21-   تبیین رابرتسون از جهانی شدن که به دو فرایند کلیدی نظر داشت چیست؟تحولات دینی اخیر در جهان از نظر وی چیست و چگونه قابل فهم و تبیین است؟

از برگ 75 به بعد(آزمون پایانی)

22-   این عبارت شولت را توضیح دهید:"جهانی شدن هسته اصلی کالایی شدن اطلاعات و ارتباطات را تشکیل می دهد"

23-   در حوزه مسائل اجتماعی جهانی شدن:دو فرایند اصلی ایجادو تشدید تمایز اجتماعی به واسطه جهانی سازی(و دوره اطلاعات گرایی یا سرمایه داری اطلاعاتی)را نام برده و توضیح دهید.

24-   در سه دهه اخیر چه تغییری در توزیع بین المللی ثروت و درآمد ملی سالانه  و سرانه تولید ناخالص داخلی رخ داده؟چه تغییری در فرایند های حذف اجتماعی،فقر و بینوایی رخ داده؟ نظر کاستلز  در دوقطبی شدن فزاینده را توضیح دهید.

25-   حکومت چپاولگر چیست و چه ویژگی هایی دارد؟پیامد این حکومت ها برای جوامع چیست؟جهانی سازی با این ژدیده خصوصا در آفریقا چه رابطه ای دارد؟

26-   تحلیلی از پدیده جهانی ایدز با تاکید بر بحران و تجربه آفریقا ارائه دهید.

27-   تحلیلی از وضعیت کودکان در جهان فعلی و محورهای بحران آفرین  آن ارائه داده و نسبت این پدیده با جهانی سازی را بررسی کنید

28-    ظهور جهان چهارم  به چه پیامد ها و ابعادی از جهانی شدن اشاره دارد و در سیاستگذاری ملی جهانی سازی (ایران) چه نقشی دارد؟

29-   جهانی شدن سازمان جنایت را شرح داده و با توجه به فهرست ارائه شده در کنفرانس 1994ماهیت جهانی شده جرم را بررسی نمایید.

30-   پولشویی جهانی را شرح و مراحل آن را بررسی نمایید.

 مطالب جلسه آخر هم جز امتحان است. اگر کسی تایپ کرده بارگذاری کند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۳ دی ۹۳ ، ۱۹:۳۹
کرامت.م

سقوط آزاد اقتصاد

…سقوط آزاد…

 “سقوط آزاد” نام آخرین کتاب جوزف استیگلیتز، اقتصاددان برنده‌ی نوبل اقتصادی است که عنوان فرعی “آمریکا،بازارهای آزاد و فرو افتادن اقتصاد جهانی” را برای آن برگزیده است.
در ادامه بخش هایی از پیش‌گفتار این کتاب آمده است. کتابی که استیگلیتز در آن به بحران اقتصادی سال۲۰۰۸ آمریکا و ناکارآمدی سیستم اقتصادی آمریکا می پردازد.

جوزف استیگلیتز سقوط آزاد اقتصاد

در بحران بزرگی که در سال ۲۰۰۸ آغاز شد، میلیو نها نفر در امریکا و در سرتاسر جهان خانه های شان و کارهای شان را از دست دادند.بسیاری بیش تر در هراس و نگرانی از بروز چنین وضعیتی بودند و تقریباً هرکس که پولی برای بازنشستگی یا آموزش کودکان کنار گذاشته بود دید که این سرمایه گذاری به مرور به کسری از ارزشش کاهش یافته است.

بحرانی که در امریکا آغاز شد زود جهان را دربرگرفت، چنانکه در سرتاسر جهان میلیون ها نفر شغل شان را از دست دادند تنها ۲۰ میلیون نفر در چین و صدها میلیون نفر به ورطه ی فقر افتادند.

قرار نبود چنین باشد. اقتصاد مدرن، با ایمانش به بازارهای آزاد و جهانی سازی، رفاه همگان را وعده کرده بود…

این افت ما را وامی دارد که در دیدگاه هایی که مدت زمان درازی است درست شمرده شده بازنگری کنیم.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۵ دی ۹۳ ، ۲۰:۳۴
کرامت.م

آقای استیگلیتز در سال 1943 در ایالت ایندیانای امریکا متولد شد در سال 1967 از دانشگاه ام.آی.تی ، دکترا گرفته و سه سال بعد در دانشگاه ییل ، درجه استادی دریافت کرده است .

در معروفترین دانشگاههای امریکا تدریس کرده و در فاصله سالهای 1993 تا 1995 عضو شورای مشاوران اقتصادی رئیس جمهور کلینتون و در فاصله سالهای 1995 تا 1997 رئیس شورای مشاوران اقتصادی وی و عضو کابینه کلینتون بوده است . در فاصله سالهای 1997 تا 2000 اقتصادان ارشد و معاون ارشد رئیس بانک جهانی بوده و در سال 2001 جایزه نوبل اقتصادی را دریافت کرده است . وی ده ها کتاب و مقاله و سخنرانی تا کنون منتشر کرده و ده ها پست مشاور اقتصادی در امریکا داشته است . در سال های اخیر وی منتقد عملکرد بانک جهانی ، صندوق بین المللی پول و وزارت خزانه داری امریکا شده و چند کتاب در این رابطه نوشته است . کتاب حاضر دیدگاههای انتقادی شدید تری نسبت به پدیده " جهانی سازی " را از وی نشان می دهد . او خالق شاخه ای از اقتصاد تحت عنوان " اقتصاد اطلاعات " می باشد که موجب کشف عواقب اطلاعات نا متقارن شده است که عملاً مغایر امر انتخاب و اخلاق می باشد . کار او به این نتیجه منتهی شده که بازار به درستی عمل نمی کند و چگونه دخالت های مشخص دولت ها لازم است تا عملکرد بازار را اصلاح کند .

آنچه در مورد آقای استیگلیتز مهم است ، این واقعیت می باشد که او از درون اقتصاد امپریالیستی پر رنگ امریکایی و بر پایه درک و حساسیت به واقعیت های اقتصادی نظام سرمایه داری به این انتقادات رسیده و با توجه به ارزش های اخلاقی خود ، سعی کرده راه حل ارائه دهد . او از چارچوب نظام اقتصادی سرمایه داری خارج نمی شود ولی اصلاحاتی را پیش نهاد می کند که عملاً تحقق آن در چارچوب نظام نئولیبرالیستی کنونی مقدور نخواهد بود و در صورت اجرای آنها ، این نظام از محتوای خود دچار تحول خواهد شد . نقد آقای استیگلیتز به عملکردها ، در عمق خود ، نقد به فلسفه نظام سرمایه داری استثمارگر می باشد که " چیزی جز سود را " طلب نمی کند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۵ دی ۹۳ ، ۲۰:۱۰
کرامت.م

دانشجویان بزرگوار مقرری این هفته 3/10/1393 کتاب اخلاق جهانی استیگنر میباشد.
دوستان مطالعه کرده سرکلاس حاضر شوند تا مباحث استاد بهتر تبیین و درک شود.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۱ دی ۹۳ ، ۱۳:۳۴
کرامت.م

 

 

صبح روز چهارشنبه 26 آذر، جمعی از دانشجویان رشته مدیریت دولتی و سیاستگذاری عمومی دانشگاه امام صادق7 از مرکز ملی مطالعات جهانی شدن بازدید کردند و با فعالیت های پژوهشی این مرکز آشنا شدند.

در طی این بازدید، جلسه معرفی مرکز مطالعات در سالن مطالعه و کتابخانه مرکز برگزار شد. ابتدا سرکار خانم طباطبائی مسئول کتابخانه، پس از خوشامد گویی به معرفی بخش نگهداری کتب و مقالات پرداخت و کتابخانه مرکز را حاوی 7000عنوان کتاب فارسی و انگلیسی و عربی و هزار مقاله و پایان نامه و طرح تحقیقاتی دانست که علاوه بر این کتابهای الکترونیکی نیز بر روی سایت قابل دسترسی است. نحوه عضویت هم از طریق منزلگاه اینترنتی مرکز شرح داده شد تا دانشجویان علاقه مند بتوانند از کتابها و مقالات الکترونیکی سایت استفاده یا با مراجعه به مرکز از امانت کتاب‌ها بهره ببرند. در ادامه به حمایت مرکز از رساله های دکتری در باب جهانی شدن و مقالات حاصل از پایان نامه های کارشناسی ارشد در این زمینه اشاره گردید.

پس از آن آقای دکتر دهشیری، معاون پژوهش و آموزش مرکز ملی مطالعات جهانی شدن به نحوه شکل گیری مرکز، رسالت مرکز، ساختار و تغییرات مسئولین مرکز  از سال 1382 تا کنون اشاره نموده و جهانی شدن را واقعیتی دانستند که باید بخوبی مدیریت شود و تولید محتوای متناسب آن صورت بگیرد.

در ادامه مباحث دکتر دهشیری، سه مدیریت ضروری در عرصه جهانی شدن را مدیریت زمان، مدیریت تحول و مدیریت تنوع بیان کردند و رابطه هریک را با جهانی شدن تبیین نمودند.

در پایان نیز به سوالات دانشجویان در رابطه با مرکز و پدیده جهانی شدن و نحوه برخورد کشورمان با این پدیده پاسخ داده شد که در ضمن آن دکتر دهشیری رویکرد مرکز در مورد جهانی شدن را از پایین به بالا و بطور گزینشی و حاوی تاثیرات نامتقارن بر جوامع دانستند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ آذر ۹۳ ، ۰۸:۰۴
کرامت.م


جهانی شدن و سرمایه داری

سرمایه شدن علت و معلول سرمایه داری است. پویایی های اجتماعی سرمایه داری نیز به دو شکل است:

ü      توزیع و مصرف:

o       نابرابری

o       فقر» سرمایه زدایی

o       قطبی شدن» حاشیه نشینی ها و مهاجرت

ü      مناسبات تولید

o       فردی شدن

o       استثمار

o       حذف اجتماعی

o       پیوند منحط» اقتصاد جنائی

نتایج این سرمایه داری از یک سو تمدن های مدرن و توسعه یافته است و روی دیگرش صنعتی شدن و بیکاری، استخدام زنان، تباهی خانواده پدر سالار و پس از آن استثمار کودکان و فروپاشی دولت رفاه.

راهکارهای اقتصاد مقاومتی از مورد کاوی افریقــــــا

راهکارها و استراتژی هایی که افریقا پس از جهانی سازی برای مدرن شدن پیش گرفت بر اصول زیر استوار است:

ü      توسعه خود اتکا و راهبردهایی برای توسعه همکاری های منطقه ای

ü      ایجاد زیرساختاهای فیزیکی و اطلاعاتی مناسب و پیشرفته به نحو رقابتی

ü      اقتصاد درون نگر

ü      افزایش مهارتها و غنای سرمایه انسانی کشور

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۴ آذر ۹۳ ، ۲۳:۵۸
کرامت.م

اقتصاد اطلاعاتی

در این بعد از جهانی شدن دولت که دارای ابزار خشونت مشروع است این ابزار را از دست می دهد و تنها یک قدر بین قدرتهای متکثر تبدیل می شود و نقش نظارتی شا هم بسیار تحت تاثیر جریانهای اطلاعاتی و شکارچیان سیاست و رسانه ها قرار می گیرد. نتیجه این فرایند تمرکز زدایی از دولت ملی است اما هیچگاه دولت از بین نمی رود و پس از روندهای جهانی به بازسازی و تجدید هویت خود دست می یازد.

دولت اگر ساختار منسجم بوروکراتیک نداشته باشد عملا یک یغماگر خواهد بود. دولتها برای مشارکت موثر بیرونی به یکپارچگی درون دیوانسالاری نیاز مندند از این رو دفاتر برنامه ریزی سازمان راهنما را ایجاد کرده اند.دولت ها اداره خود را باید متکی به جامعه بازسازی کنند و با ساختار اجتماعی پیوند بخورند. در این راستا کمبود دیوان سالاری منشا ناکارامدی است.

ظهور تکنولوژی های جدید اطلاعاتی یک شبکه اقتصادی در جهان بوجود آورده است تا کارایی و بهره وری را افزایش دهد. این اقتصاد اطلاعاتی نهادهای سیاسی را شکل می دهد چراکه سود آوری انگیزه اصلی شرکتهاست  و در این راه منافع تزاحم منافع نهادها آنها را به این سمت و سو سوق می دهد.

اقتصاد اطلاعاتی موج جدید رقابت را ایجاد کرده است که در آن تولیدات تعیمیم یافته و مدیریت بر مبنای دانش شکل  گرفته است. این رقابت زدگی اطلاعاتی یک فرهنگ صنعتی نیز بهمراه خود دارد. البته این رقابت و اقتصاد اطلاعاتی سیاست زده و مبتنی بر تحدید ساختار اجتماعی- اقتصادی عمل می کند. سرعت و توان تولید بالا در فرایندهای اقتصادی از ممیزه های اقتصاد اطلاعاتی است.

در دیدهای عمومی جهانی شدن نقش دولت و تاثیر آن بر ساختار اقتصاد جهانی نادیده گرفته می شود در حالیکه دولتها تاثیر شگرفی بر روندهای اقتصادی دارندو منابع توان رقابتی را تحت تاثر قرار می دهند. این منابع ظرفیت تکنولوژیک وجود بازار بزرگ منسجم، تفاوت هزینه های در محل تولید و در بازار و توان سیاستی نهادهای ملی خواهد بود.

اقتصاد اطلاعاتی یک اقتصاد نامتقارن استکه ساختارش گرچه یک معماری پایدار دارد اما ظاهر و هندسه متغیر بر آن حاکم است و نیروی کار کشور ها موتور پیشران آن هستند.

نتیجه این ساختار اقتصاد اطلاعاتی تغییر اجتماعی است که در آن حاکمیت دولت، هویتهای مشترک مشروعیت بخشو ظهور هویت های جدید مقاوم و نهایتا بازسازی دولت برمبنای هویت های مقاوم است. جنبش های جدید نیز به تغییر علائم و مرزهای فرهنگی می پردازند و در صورت دارا بودن برنامه هویتی ماندگار خواهند شد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۷ آبان ۹۳ ، ۰۷:۱۹
کرامت.م

گزارش 2

ناصر فکوهی: هزارتوی جهانی شدن

عامترین تعریف از جهانی شدن:

مولفه های:

·         مفهوم وابستگی متقابل و ارتباطات چندسویه

·         مفهوم تراکم روابط و افزایش پیچیدگی

·         یکپارچگی و هویت کلی

تاریخ جهانی شدن:

·         پیش از صنعتی شدن قرن18

o       غارتگری و ورود ثروتهای زیاد به اروپا

o       تاسیس شرکتهای سرمایه گذاری خارجی و استعمار

·         صنعتی شدن قرون 18-20

o       اختراعات و قدرت ماشین

o       بحران مالی بزرگ 1930 نبود کنترل مبادلات مالی

o       1944» تشکیل برتون وودز

§         نظر کینز: سازوکار عمومی کنترل مالی و گسترش بخشهای مالی توسعه زا » ایجاد واحد پول جهانی

§         شورای امریکایی: سازکار کنترل حداقلی

·         تشکیل بانک جهانی

·         صندوق بین المللی پول

·         پساصنعتی شدن 20 تا کنون

o       شکل گیری جامعه اطلاعات و دهکده جهانی

§         کاهش هزینه

§         افزایش ظرفیت سرعت گردآوری، پردازش، انباشت و تحلیل اطلاعات

§         ساختار زدایی در فرایند کاری» پراکشن

§         کاهش کنترل های دولتی

§         شکلگیری اتحادیه های اقتصادی

·         اتحادیه اروپا

·         نفتا

انواع جهانی شدن:

·         سیاسی با تثبیت دولت ملی» دولت بعنوان نهاد مشروعیت بخش

·         اجتماعی با تثبیت شهرنشینی

·         فرهنگی با تثبیت زندگی صنعتی و مصرفگرایی» علایق یکسان و استانداردها استفاده از زمان و مکان

·         اقتصادی با تثبیت بازار جهانی، پول مل یو بازار ملی

بازیگران نظام جهانی اقتصادی:

·         دولت ملی:

o       نهاد مشروعیت بخشی که در سطح جهانی کارا نیست» شکل‌گیری اتحادیه ها

·         شرکتهای چندملیتی

o       مراکز اداری در بهشت مالیاتی

o       تبعیت دولتها از آنها

·         شکل‌گیری اقتصادزیر زمینی

o       بدون گنترل ناشی از فساد و تقلب رشد کردند

o       اقدام به پول شویی در سایه شرکتها ی قلابی

مشکلات جهانی شدن:

·         فقر و نابرابری

·         عدم توازن در نظام مبادلات مالی

o       کاهش قدرت ملی

o       وابستگی سیاستها پولی

o       سرمایه گذاری غیر دولتی و سوداگر (hedge)

·         راه حل

o       افزایش اختیارات دولتی

o       سیاست کنترل سرمایه

o       اصلاح ریشه ای نهادهای بین المللی(لارسن)

بجرانهای مالی جهانی شدن: ساختار یافتن بحران

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۳ مهر ۹۳ ، ۰۰:۲۰
کرامت.م